title

Equestrian Riding Center

Category
Barns
About

Type:

Glue Lam

Services:

Design/Build

Square Feet:

240′ x 100′

Our Architect and John Libby worked closely with our client to design and build this specialty indoor riding arena for their important rehabilitation program for horses coming from neglected and abused environments so that they can be eventually adopted into new homes or re-entered into the wild. This equestrian center is amazing in that every detail of the arena was designed and constructed to allow the program to work with these horses on a year round basis.

The fifteen massive glulam beams provide the strength needed to create an open concept riding area; the huge windows and cupolas offer natural light and allow fresh air to circulate; the arena surface is covered with polymer-fused, wax-coated sand that cuts down on dust and provides a much healthier environment, and the extra-thick kick wall around the perimeter, capped with a custom molded mahogany railing, provides plenty of storage for training equipment.

Six horse stalls, an office, tack and wash rooms, the viewing area with a fully retractable Nanawall, custom video and audio equipment, special lighting and custom residential apartment units all were designed with the horses and the talented staff who works with them in mind.

< Back to Portfolio